We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Is het eten van de kantoorkat aftrekbaar?

juli 2024

Hi Ocean,  

Ik ben blij met je lieve Lita-rubriek, ik heb ook meteen een vraag. Ik heb een kantoorkat, mag ik haar voer opvoeren in m’n boekhouding? Natuurlijk zegt Ocean dan nee, maar te Rotterdam mocht dat jaren en jaren geleden bij Boekhandel Van Gennep weldegelijk, lees de volledige werken van Maria Heiden en je komt t tegen, dus waarom mag het dan niet bij Het-Boek-is-Beter, wat hebben die Van Genneps wat ik niet heb?

Hi Het-Boek-is-Beter-handelaar, 

Ik zeg inderdaad nee, kattenvoer is niet aftrekbaar als bedrijfskosten, maar toch heb ik even de volledige werken van Maria Heiden gelezen. Je hebt gelijk, het voer van haar poes is aftrekbaar. Hier was ik natuurlijk door getriggerd dus ik toog naar de boekhouder van Maria Heiden en ging met hem in collegiaal consult. Hij legde mij uit dat de poes onderdeel was van boekhandel Vh van Gennep, net als de boekenkasten en de kassa, en dat zodoende het onderhoud – in het geval van de poes is dat kattenvoer – ook aftrekbaar was. Hij boekte het altijd onder pubiciteitskosten omdat Maria Heiden regelmatig de boekhandelskat opvoerde in haar korte verhalen. 

Nu heeft Het-Boek-is-Beter winkel aan huis. Daarvoor gelden andere regels, de kat valt onder de noemer van gemengde kosten, de kat zou ook eten krijgen al zou Het-Boek-is-Beter weggaan van de huidige locatie. Maar, mocht Het-Boek-is-Beter verhuizen naar een eigen pand én de kat verhuist mee, dan vallen de kosten vanaf dat moment onder bedrijfskosten.  

Per nieuwsbrief verstuurd in juni 2023


Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200

 
 
 
 
 
Disclaimer: Het is algemene informatie om inzicht te geven, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.